Polévka ragú

Poměr: 1 ½ litru základní polévky bílé připravené z telecího vývaru (viz recept č. 642), 12 dkg vařeného telecího masa, 3 dkg hříbků nebo žampiónů, 2 dkg másla, 6 dkg vařeného nebo sterilovaného zeleného hrášku, 12 dkg vařeného květáku, sůl a pepř. Vložka: houskové knedlíčky (viz recept č. 674).

Postup: Do základní bílé polévky vložíme na růžičky rozebraný květák, očištěné, na plátky nakrájené a na másle podušené houby, zelený hrášek, na kostičky nakrájené maso, slabě opepříme, podle potřeby osolíme a krátce povaříme. Před podáváním vložíme do polévky ve slané vodě uvařené houskové knedlíčky. (Polévku můžeme také zjemnit žloutkem v mléce rozkvedlaným.)

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>