Poměr: 1 ½ litru základní polévky bílé připravené z telecího vývaru (viz recept č. 642), 12 dkg vařeného telecího masa, 3 dkg hříbků nebo žampiónů, 2 dkg másla, 6 dkg vařeného nebo sterilovaného zeleného hrášku, 12 dkg vařeného květáku, sůl a pepř. Vložka: houskové knedlíčky (viz recept č. 674).
Postup: Do základní bílé polévky vložíme na růžičky rozebraný květák, očištěné, na plátky nakrájené a na másle podušené houby, zelený hrášek, na kostičky nakrájené maso, slabě opepříme, podle potřeby osolíme a krátce povaříme. Před podáváním vložíme do polévky ve slané vodě uvařené houskové knedlíčky. (Polévku můžeme také zjemnit žloutkem v mléce rozkvedlaným.)
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář