Rybí polévka z candáta, zadělávaná

Poměr: 1 ½ litru základní rybí polévky bílé (viz recept č. 727), 30 dkg candáta, 1 dkg sladké papriky a sůl. Vložka: 2 žemle na kostičky nakrájené a na suché pánvi opražené.

Postup: Maso z candáta nakrájíme na větší kostky, kůstky odstraníme, a maso vložíme do základní rybí polévky, okořeněné sladkou paprikou, rozpuštěnou v troše másla, a asi 8 minut povaříme. Občas jen zlehka zamícháme tak, aby se rybí maso nerozpadlo. Hotovou polévku, je-li třeba, ještě osolíme a podáváme s opraženou žemlí.
Jako další vložku do této rybí polévky můžeme přidat na kostičky nakrájené a na másle podušené čerstvé papriky. Místo candáta můžeme použít i jiných sladkovodních ryb.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>