Poměr: 1 ½ litru rybího vývaru (viz recept č. 634), 40 dkg tresky, 15 dkg slaniny, 6 dkg celeru, 15 dkg cibule, 3 zelené papriky, ½ kg rajčat, ¼ kg bramborů, 1 bobkový list, trochu šalvěje, tymiánu, cayennského pepře, zelená petržel a sůl.
Vložka: 2 žemle na kostičky nakrájené a na másle osmažené.
Postup: Očištěné papriky, cibuli, celer a slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu a 20 minut dusíme. Při tom je občas podlijeme trochou vývaru. Pak přidáme očištěné, na kostičky nakrájené brambory, sůl a koření, podlijeme zbylým vývarem a na mírném ohni asi půl hodiny vaříme. Nakonec přidáme na kostky nakrájenou tresku, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata a znovu asi 15 minut vaříme. Do hotové polévky dáme jemně rozsekanou zelenou petržel a jako vložku osmažené, na kostičky nakrájené žemle.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář