Poměr: 12 tenkých krajíčků bílého chleba, 3 větší cibule, 6 dkg tuku, 1 litr hovězího vývaru hnědého (viz recept č. 628) a 8 dkg nastrouhaného parmazánu.
Postup: Do ohnivzdorné hlubší porcelánové misky nebo hrnce do poloviny narovnáme opražené krajíčky bílého chleba. Cibuli nakrájíme na kolečka a v kastrole na rozpáleném tuku ji do světležluta osmažíme, pak podlijeme vývarem a krátce povaříme. Tímto cibulovým vývarem přelijeme krajíčky bílého chleba narovnané v nádobě, hustě posypeme nastrouhaným sýrem a v horké troubě necháme na povrchu světle zhnědnout. Hotovou polévku podáváme v zakryté nádobě.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá, máme-li připravený vývar, 20 minut.
Zanechat komentář