Maďarská omáčka

3 dkg slaniny nakrájíme na drobné kostičky a v kastrole je rozpustíme. Pak k ní přidáme 4 dkg drobně nakrájené cibule, stroužek utřeného česneku, trochu vše osmahneme, zaprášíme 2 dkg mleté papriky, podlijeme 1/8 litru vývaru a krátce zavaříme. Takto upravenou paprikovou šťávu přimícháme do ½ litru základní omáčky bílé velnuté, přisolíme, krátce povaříme a procedíme.
Podáváme ji k vařeným masům, k vařeným a dušeným rybám, k vaječným pokrmům, těstovinám, k rýžovým a bramborovým pokrmům.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>