Maďarská polévka se skopovým masem (Palócza)

Poměr: Voda, ½ kg skopového masa, 25 dkg cibule, 15 dkg fazolových lusků, 15 dkg brambor, 5 dkg sádla, 1 dkg sladké papriky, bobkový list, trochu kmínu, sůl, 3 dkg hladké mouky a ¼ litru kyselé smetany.

Postup: Skopové maso opláchneme a nakrájíme na větší kostičky. V kastrole rozpustíme tuk, přidáme jemně nakrájenou cibuli, do zlatova ji osmahneme, přisypeme sladkou papriku, trochu tlučeného kmínu, půlku bobkového listu, do toho vložíme nakrájené maso a za občasného podlévání vodou do poloměkka udusíme. K tomu pak přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, dále očištěné a nakrájené fazolky, podlijeme asi půl litrem vody a vše do měkka uvaříme. Nakonec do polévky přilijeme kyselou smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, krátce povaříme a podáváme. Polévka musí mít hustotu gulášové polévky.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>