Sázená vejce na šunce (Ham and eggs)

Poměr: 2 vejce, 8 – 10 dkg šunky, 1 dkg másla a sůl.

Postup: Na ohnivzdornou plochou skleněnou nebo porcelánovou misku dáme máslo, postavíme na malý oheň a do rozpuštěného másla naklademe šunku nakrájenou na silnější plátky. Na spodní straně ji trochu opečeme, pak ji obrátíme a na opečený povrch šunky rozklepneme vedle sebe čerstvá vejce, osolíme a pečeme ve středně teplé troubě tak dlouho, až bílek ztuhne. Pak vejce ozdobíme a podáváme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, v octě nakládané hříbky nebo kyselá okurka, popř. salát ze syrové zeleniny.

Pro 1 – 2 osoby.

Úprava trvá 10 minut.

Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>