Poměr: 6 vajec vařených na tvrdo, 40 dkg vařených brambor, 4 filé ze slanečků, asi 2/10 litru mléka, 1 syrový žloutek, 4 dkg nastrouhaného ementálu nebo parmazánu, sůl a trochu másla na vymazání ohnivzdorné misky.
Postup: Ohnivzdornou misku vymazanou máslem naplníme střídavě vrstvou na plátky nakrájených brambor, vrstvou na plátky nakrájených vajec a vrstvou filé ze slanečků tak, aby nakonec přišla vrstva brambor. V mléce rozkvedláme žloutek, trochu osolíme, nalijeme na pokrm, posypeme nastrouhaným sýrem a v horké troubě asi 15 minut zapékáme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Zeleninový salát.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář