Poměr: 6 syrových vajec, 10 dkg šunky, 5 dkg žampiónů, 1 dkg másla, sůl, mletý pepř, 1/16 litru rajčatové omáčky, lžíce šťávy z pečeně, zelená petržel a 2 dkg másla. (6 kelímků.)
Postup: Žampióny nebo hříbky očistíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a v pánvi na másle osolené a opepřené podusíme. Kelímky slabě vytřeme rozpuštěným máslem. Na dno kelímků vložíme po plátku šunky, na ni vyklepneme po 1 vejci a ve vodní lázni v troubě asi 10 minut vaříme. Na okraj povrchu hotových vajec rozložíme dušené žampióny a pak celý povrch přelijeme horkou rajčatovou omáčkou, promíchanou se šťávou z pečeně, a ozdobíme jemně rozsekanou šunkou a zelenou petrželí.
Podáváme jako mezichod nebo ke slavnostní příležitosti.
Příloha: Chléb, housky, popř. i saláty ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář