Poměr: 3 vejce, sůl, 2 dkg másla, – 12 dkg telecích nebo vepřových ledvinek, asi 3 dkg másla, 3 dkg cibule, pepř, trochu kmínu a asi 1/8 litru hovězího vývaru.
Postup: Ledvinky opláchneme, rozkrojíme, žilky popřípadě i tuk vykrojíme a ledvinky nakrájíme na tenké plátky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, pak do něj vložíme drobně nakrájenou cibulku, trochu ji zpěníme, k tomu přidáme nakrájené ledvinky, kmín, pepř a dvě minuty je opékáme. Opečené ledvinky podlijeme vývarem, krátce podusíme a osolíme.
Vejce rozšleháme se solí a upečeme z nich na másle jednu větší přírodní omeletu, svineme a přendáme ji na nahřátý talíř. Omeletu podél středem nařízneme, trochu rozevřeme, otvor naplníme dušenými ledvinkami a kolem omelety nalijeme trochu šťávy z udušených ledvinek. Ozdobíme zelenou petrželí nebo hlávkovým salátem.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako mezichod.
Příloha: Chléb, vařené brambory nebo dušená rýže a saláty ze syrové zeleniny.
Pro 1 – 2 osoby.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář