Pražská vejce

Poměr: Bílý čtverhranný chléb, 3 dkg másla, 6 plátků šunky, trochu strouhané housky, sůl a 6 vajec.

Postup: Z chleba si nakrájíme 6 čtverhranných krajíčků silných asi 1 cm, lehce je potřeme máslem a obložíme plátkem šunky stejného tvaru a velikosti, jako je chlebíček. Střed šunky posypeme trochou strouhané housky a na ni položíme čerstvý syrový žloutek. Z bílku, který nepatrně osolíme, ušleháme tuhý sníh, naplníme do sáčku s hvězdičkovitou trubičkou a kolem žloutku nastříkáme ze sněhu věneček. Takto upravená vejce dáme na plech a v horké troubě povrch do zlatova opečeme.
Podáváme horké a to buď jako teplý mezichod, anebo jako teplý zákusek k čaji, vínu apod.
Příloha: ředkvičky, papriky nebo zeleninový salát.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>