Čekanka vařená, s horkým máslem

Poměr: 1,20 kg čekanky, sůl, voda, trochu citrónové šťávy a 5 dkg másla.

Postup: Očištěné a omyté puky čekanky vložíme do slané, citrónem okyselené vody a asi ½ hodiny vaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme uvařené, odkapané čekankové puky, osolíme a krátce podusíme.
Obměna: Místo na másle můžeme čekanku podusit v silné masité šťávě.
Podáváme jako samostatný pokrm s vařenými nebo opečenými brambory, anebo jako přílohu k hovězí, telecí a skopové pečeni.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>