Poměr: 60 dkg mladého, čerstvě vyloupaného hrášku, sůl, voda, 5 dkg másla a 3 dkg cukru.
Postup: Opraný hrášek povaříme nepřikrytý ve slané vařící vodě 5 minut, scedíme a necháme odkapat. Pak jej v kastrole na másle podusíme, osladíme, je-li třeba, ještě osolíme a lehce promícháme.
Důležité: Použijeme-li hrášku konzervovaného ve vlastní šťávě, pak jej scezený a studenou vodou přelitý přímo v másle dusíme. Zmrazený hrášek před dušením krátce povaříme ve slané vařící vodě.
Podáváme jako přílohu k přírodnímu, smaženému a pařížskému řízku, k bifteku, rostbífu, smaženému kuřeti, k pečením apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář