Hrášek zelený vařený, s horkým máslem

Poměr: 60 dkg mladého, čerstvě vyloupaného hrášku, sůl, voda, 5 dkg másla a 3 dkg cukru.

Postup: Opraný hrášek povaříme nepřikrytý ve slané vařící vodě 5 minut, scedíme a necháme odkapat. Pak jej v kastrole na másle podusíme, osladíme, je-li třeba, ještě osolíme a lehce promícháme.
Důležité: Použijeme-li hrášku konzervovaného ve vlastní šťávě, pak jej scezený a studenou vodou přelitý přímo v másle dusíme. Zmrazený hrášek před dušením krátce povaříme ve slané vařící vodě.
Podáváme jako přílohu k přírodnímu, smaženému a pařížskému řízku, k bifteku, rostbífu, smaženému kuřeti, k pečením apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>