Omeletové nudle I

1/8 mléka, 1 velké vejce, sůl, petrželová nať, hladká mouka podle potřeby, tuk na pánev

V polovině mléka rozšleháme vejce, osolíme, přisypeme petrželovou nať, po částech přidáváme mouku a vymícháme hustší těsto, které pak zředíme zbylým mlékem. Tímto způsobem předejdeme tvoření hrudek z hladké mouky. Těstíčko musí být dosti řídké. Lijeme je v tenké vrstvé na rozpálenou, tukem potřenou pánev a upečeme po obou stranách. Hotové omelety krájíme na proužky asi 4 cm dlouhé a 1 cm široké.

Obměna: Omelety pevně stočíme a krájíme z nich ½ cm široké pruhy.

Omelety podáváme k polévce zvlášť na talířku.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>