Pór vařený, s máslem a strouhanou houskou

Poměr: 1 kg póru, hovězí vývar nebo osolená voda, 10 dkg másla, 6 dkg strouhané housky.

Postup: Očištěný, omytý pór, pouze však jeho vybělenou část, ponecháme vcelku, svážeme do svazečků jako chřest a vložíme do vařícího vývaru nebo do vařící slané vody a povaříme asi 15 – 20 minut, tj. do měkka. Uvařený pór necháme odkapat, pak upravíme na mísu, nitě odstraníme, povrch polijeme horkým máslem, v němž jsme osmažili strouhanou housku a ozdobíme zelenou petrželí, rajčetem apod.
Obměny: Uvařený pór, upravený na míse, můžeme polít místo horkým máslem s osmaženou houskou, omáčkou holandskou, maďarskou nebo drůbeží.
Podáváme jako mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Bramborové krokety.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Špenát, ředkvičky, tuřín s máslem a strouhanou houskou, se upravují stejně jako „Pór“ (viz recept č. 877).

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>