Fenykl sladký dušený, s holandskou omáčkou

Poměr: 12 kusů fenyklu, 6 dkg másla, 2 dkg cibule, sůl, hovězí vývar na podlití, citrónová šťáva a ¼ litru holandské omáčky.

Postup: Fenykl očistíme a rozčtvrtíme nebo nakrájíme na kolečka. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibulku, trochu ji zpěníme, pak přidáme nakrájený fenykl, slabě osolíme a za občasného podlévání vývarem do měkka udusíme. To trvá, je-li rozčtvrcený 30 minut, je-li nakrájený na kolečka, asi 20 minut. Hotový fenykl upravíme na mísu, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme rozsekanými mladými fenyklovými lístečky.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory, nebo bramborové krokety a holandská omáčka.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 50 minut.

Čekanka, květák a pór dušené, s holandskou omáčkou, připravujeme stejně jako „Fenykl sladký dušený, s holandskou omáčkou“, viz recept č. 881.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>