Mrkev na paprice, zadělávaná

Poměr: 1 kg mrkve, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, 1 dkg sladké papriky, 3 dkg hladké mouky, sůl, trochu vývaru z kostí nebo zeleniny, asi ¼ litru mléka a 2 kyselé okurky.

Postup: Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky nebo na nudličky. V kastrolu rozehřejeme máslo, do něho vložíme připravenou mrkev a krátce ji podusíme. Potom k ní přidáme papriku, nastrouhanou cibuli a za občasného podlévání trochou vývaru dodusíme do poloměkka. Pak mrkev zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme mlékem a povaříme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a znovu krátce povaříme.
Podáváme jako samostatný pokrm s opékanými brambory nebo s dušenou rýží anebo jako přílohu k vařenému hovězímu masu.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>