Brukvové zelí

Poměr: 1 kg brukví, 3 dkg cibule, 5 dkg sádla, trochu cukru, kmínu a soli, 2 dkg hladké mouky, 2 lžíce octa a trochu vývaru.

Postup: Brukve oloupeme a nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. V kastrolku zpěníme na sádle drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní brukev, trochu kmínu, osolíme, podlijeme trochou vývaru a do měkka dusíme. Měkkou brukev zaprášíme moukou, trochu osmahneme, podlijeme ještě trochou vývaru, přilijeme ocet, osladíme a krátce podusíme.
Podáváme jako přílohu ke škvarkovým knedlíkům, pečeným i dušeným masům apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>