Poměr: 1 kg červeného zelí, 8 dkg sádla, 2 dkg cibule, sůl, 5 dkg cukru, 1 jablko, 1 dkg hladké mouky, trochu octa, 1/8 litru červeného vína, voda nebo trochu vývaru.
Postup: V kastrolu rozpálíme sádlo, přidáme cukr a drobně nakrájenou cibulku, trochu to opražíme, pak přidáme nakrouhané, octem pokapané zelí, oloupané a na plátky nakrájené jablko, osolíme, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme. Když je zelí poloměkké, zaprášíme je moukou, pak podlijeme vínem a dodusíme do měkka.
Podáváme jako přílohu k pečené huse a kachně, ke zvěřině, k telecím, vepřovým a skopovým kotletám, k „chlupatým“ knedlíkům, k bramborovým knedlíkům s cibulkou apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá ¾ hodiny.
Zanechat komentář