Poměr: 1 kg červeného zelí, 8 dkg sádla nebo másla, 1 pomeranč, 1 jablko, 2 dkg cibule, sůl, trochu hřebíčkového prášku, 4 dkg cukru a 1/8 litru octa.
Postup: Očištěné zelí rozčtvrtíme, košťál vykrojíme a zelí nakrouháme na jemné nudličky. Nakrájené zelí krátce spaříme horkou vodou a dobře odkapané vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpustili tuk. K tomu pak přidáme oloupaný, na drobné kostičky nakrájený a jader zbavený pomeranč, nastrouhané jablko, nastrouhanou cibuli, sůl, cukr, ocet a hřebíčkový prášek. Zelí pak dusíme bez přidání tekutiny do měkka. Měkké zelí upravíme na mísu a povrch posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Podáváme jako přílohu k masům dušeným a pečeným, ke zvěřině apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář