Zelí červené dušené s pomerančem

Poměr: 1 kg červeného zelí, 8 dkg sádla nebo másla, 1 pomeranč, 1 jablko, 2 dkg cibule, sůl, trochu hřebíčkového prášku, 4 dkg cukru a 1/8 litru octa.

Postup: Očištěné zelí rozčtvrtíme, košťál vykrojíme a zelí nakrouháme na jemné nudličky. Nakrájené zelí krátce spaříme horkou vodou a dobře odkapané vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpustili tuk. K tomu pak přidáme oloupaný, na drobné kostičky nakrájený a jader zbavený pomeranč, nastrouhané jablko, nastrouhanou cibuli, sůl, cukr, ocet a hřebíčkový prášek. Zelí pak dusíme bez přidání tekutiny do měkka. Měkké zelí upravíme na mísu a povrch posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Podáváme jako přílohu k masům dušeným a pečeným, ke zvěřině apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>