Poměr: 12 vařených nebo konzervovaných lůžek artyčoků, 15 dkg rizota promíchaného jemně rozsekanou šunkou. Mouka, vejce, strouhaný parmazán a strouhaná houska na obalení a olej na vysmažení.
Postup: Na polovinu lůžek artyčoků navrstvíme rizoto asi na 1 cm vysoko, druhou polovinou je zakryjeme, pak je obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích promíchaných s nastrouhaným sýrem a ve strouhané housce, v rozpáleném oleji je do zlatova vysmažíme. Smažené artyčoky upravíme na mísu, ozdobíme hlávkovým salátem, rozčtvrcenými rajčaty, míchanými vejci apod.
Obměna: Místo rizota můžeme artyčoky plnit také haší z masa.
Podáváme jako mezichod nebo jako hlavní pokrm.
Příloha: Rajčatová omáčka nebo kečup.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář