Dna artyčoků plněná, smažená po milánsku

Poměr: 12 vařených nebo konzervovaných lůžek artyčoků, 15 dkg rizota promíchaného jemně rozsekanou šunkou. Mouka, vejce, strouhaný parmazán a strouhaná houska na obalení a olej na vysmažení.

Postup: Na polovinu lůžek artyčoků navrstvíme rizoto asi na 1 cm vysoko, druhou polovinou je zakryjeme, pak je obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích promíchaných s nastrouhaným sýrem a ve strouhané housce, v rozpáleném oleji je do zlatova vysmažíme. Smažené artyčoky upravíme na mísu, ozdobíme hlávkovým salátem, rozčtvrcenými rajčaty, míchanými vejci apod.
Obměna: Místo rizota můžeme artyčoky plnit také haší z masa.
Podáváme jako mezichod nebo jako hlavní pokrm.
Příloha: Rajčatová omáčka nebo kečup.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>