Rajčata smažená v pivním těstíčku

Poměr: 12 větších tvrdších rajčat, trochu pepře, soli a hladké mouky. Pivní těstíčko na smažení (viz recept č. 919) a tuk na smažení.

Postup: Omytá rajčata nakrájíme asi na 1 cm silná kolečka, nepatrně je opepříme a osolíme, lehce obalíme v mouce a pak je namočíme do připraveného těstíčka na smažení. V těstíčku obalená rajčata vysmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku do zlatova. Upravíme je na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem a dílky citrónu.
Podáváme jako mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Opékané brambory a holandská nebo tatarská omáčka.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>