Poměr: 6 větších kapustových listů, sůl, voda, 6 dkg másla, 3 dkg cibule a trochu vývaru.
Na náplň: 30 dkg telecího a 25 dkg vepřového masa, stroužek česneku, 1 žemle, 1/8 litru mléka, 2 dkg cibule, trochu zelené petržele, 1 dkg sádla, 1 vejce, sůl, mletý pepř a trochu majoránky.
Postup: Kapustové listy krátce povaříme v osolené vařící vodě. Změklé listy položíme na vál, hřbety silných žeber na plocho zkrojíme a listy přejedeme válečkem. Maso, česnek, ostrouhanou a v mléce namočenou a vymačkanou žemli umeleme na masovém strojku. K této směsi přidáme drobně nakrájenou cibuli a zelenou petržel, obojí na sádle osmahnuté, sůl, pepř, majoránku a vejce; vše dobře promícháme. Povařené kapustové listy připravenou směsí naplníme, svineme, oba konce závitků přehneme a závitky převážeme nití. Do kastrolu dáme máslo, jemně rozsekanou cibuli, na to dáme plněné závitky, vložíme do horké trouby a za občasného podlévání vývarem asi 40 minut dusíme. Hotové závitky upravíme na mísu a polijeme vlastní šťávou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Dušená rýže, vařené brambory, rajčatová omáčka apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář