Potřebné: Uvařený květák, na másle podušený zelený hrášek, na plátky nakrájená a opečená rajčata, na másle podušené chřestové hlavičky, máslo, osmažená strouhaná houska a zelená petržel.
Postup: Na oválnou mísu dáme doprostřed růžice uvařeného květáku, posypeme ji strouhanou houskou osmaženou na másle a polijeme rozpáleným máslem. Pak ke květáku ze stran věncovitě přiložíme na plátky na plátky na plátky nakrájená opečená rajčata a kolem nich nasypeme na másle dušený zelený hrášek. Do tohoto hráškového věnečku vždy asi 3 cm od sebe, zastrčíme na ležato asi po pěti hlavičkách podušeného chřestu. Zeleninovou mísu ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako teplý mezichod.
Příloha: Bramborové krokety, bramborové pusinky apod.
Zanechat komentář