Ananasové zelí

Poměr: 80 dkg kyselého zelí, 5 dkg oleje, 1/8 litru bílého vína, 1/8 litru šťávy z ananasu, trochu soli a cukru a 15 dkg ananasu.

Postup: Kyselé zelí překrájíme. Do kastrolu nalijeme olej, přidáme pokrájené zelí a asi 10 minut dusíme. Přilijeme víno a šťávu z ananasu, podle chuti osolíme, osladíme a dusíme do měkka. Pak na zelí poklademe kostky ananasu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni ještě krátce podusíme. Hotové zelí upravíme na mísu a ozdobíme zelenou petrželí a rozčtvrcenými rajčaty.
Podáváme jako přílohu k pečeným klobásám, k pečenému vepřovému masu apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>