Poměr: 1 větší celer, voda, sůl, citrónová šťáva, trochu mletého pepře a hladké mouky, pivní těstíčko na smažení (viz recept č. 919), tuk na smažení, 4 kolečka ananasu, 3 dkg másla, 4 plátky šunky, 2 vejce uvařená na tvrdo, olivy a zelená petržel na zdobení.
Postup: Větší celer omyjeme a v osolené, slabě okyselené vařící vodě uvaříme téměř do měkka. Celer oloupeme a nakrájíme z něho 4 plátky silné asi 1 ½ cm, osolíme je, opepříme, obalíme v mouce, namočíme do těstíčka na smažení a v rozpáleném tuku vysmažíme do zlatožluta. Vysmažený celer dáme na předem zahřátou mísu. Kolečka ananasu v pánvi na rozpáleném másle prohřejeme a položíme je na vysmažený celer. Střed koleček ananasu obložíme závitkem ze šunky, kterým kolmo prostrčíme špejli. Ze dvou stran k šunkovému závitku položíme po jedné čtvrtce vejce vařeného na tvrdo. Ozdobíme olivami a zelenou petrželí.
Podáváme jako předkrm anebo jako jídlo po večeři.
Příloha: Vařené brambory sypané zelenou petrželí a tatarská nebo holandská omáčka.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář