Kaštany vařené s máslem

Poměr: 1 kg jedlých kaštanů, zeleninový vývar a 12 dkg másla.

Postup: Kaštany omyjeme a na vypouklé ploše křížem mělce nařízneme. Do pařáku nalijeme trochu zeleninového vývaru, dáme do něho vložku, na ni nasypeme kaštany, zakryjeme pokličkou, postavíme na oheň a vaříme v páře asi ½ hodiny. Postupujeme stejně jako při vaření brambor v páře.
Na nahřátou mísu dáme bílý ubrousek, na něj do středu vysypeme uvařené kaštany a růžky ubrousku je zakryjeme, aby brzy nevychladly. Z másla uděláme hoblovačky nebo drobné kuličky a podáváme zvlášť na talířku.
Podáváme jako teplý mezichod nebo lahůdku.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>