Poměr: 60 – 80 dkg hub (nejlépe houbová směs), 8 dkg slaniny, 8 dkg cibule, sladká paprika, malý stroužek česneku, kmín, sůl, 3 dkg hladké mouky a vývar z masa nebo z kostky masoxu.
Postup: Očištěné, oprané houby nakrájíme na větší kostky. V kastrolu rozškvaříme slaninu, osmahneme v ní na drobno nakrájenou cibuli, pak přidáme kmín, utřený česnek, nakrájené houby a sůl a za stálého míchání je prudce opražíme. Pak houby zaprášíme moukou, trochu osmahneme, přidáme papriku, podlijeme vývarem a povaříme. Poté v trošce rozpuštěného vlahého másla zpěníme ještě trochu papriky, podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme a na guláš nalijeme, čímž dosáhneme pěkného zbarvení guláše.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory, dušená rýže, popřípadě i knedlík nebo slaný rohlík.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář