Poměr: 12 tenčích plátků ementálu ve tvaru obdélníku, 6 tenkých plátků šunky, uzeného masa nebo uzeného lososa, asi 6 dkg hladké mouky, 1 – 2 vejce, asi 10 dkg strouhané housky a tuk na smažení.
Postup: Mezi 2 tenké plátky sýra vložíme vždy plátek šunky nebo uzeného masa, popř. uzeného lososa, trochu přitlačíme a přečnívající maso nebo rybu odkrojíme. Proložený sýr pak obalíme v mouce, smáčíme v osolených a rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhané housce. Potom rychle smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách do zlatova. Vysmažený sýr urovnáme na talíř, posypeme jemně rozsekanými odkrojky masa nebo ryby, ozdobíme zelenou petrželí a ihned podáváme.
Podáváme jako samostatný pokrm s dušeným špenátem a vařenými brambory, anebo proložený rybou jako teplý mezichod se studenou tatarskou nebo pažitkovou omáčkou a hlávkovým salátem.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář