Poměr: 6 porcí šupinatého kapra po 14 dkg, zbavených páteřní kosti, sůl, ¼ litru mléka, 6 dkg hrubé mouky, 2 vejce, 15 dkg strouhané housky a tuk na smažení.
Postup: Porce kapra vložíme asi na ¼ hodiny do osoleného mléka. Potom je osušíme, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce a mírně smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách do červena. To trvá asi 12 minut. (Jsou-li porce zvlášť vysoké, vložíme je po vysmažení do pekáče, potřeme máslem a ještě asi na 5 minut dáme do horké trouby.) Usmaženého kapra upravíme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem a popřípadě ještě porce posypeme nastrouhaným ementálem.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Brambory ve všech úpravách, teplá holandská omáčka nebo některá ze studených majonézových omáček. Dále pak to může být bramborový salát obyčejný, francouzský salát s majonézou, fazolový nebo celerový salát apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář