Poměr: 1,20 kg mořských jazyků, sůl, bobkový list, 2/10 litru bílého vína, 2/10 litru rybího vývaru a šťáva z poloviny citrónu.
Postup: Mořské jazyky vykucháme, kůži stáhneme a s kosti sejmeme nožem filé. Z hlavy, kůže a kostí si připravíme rybí vývar.
Do kastrolu dáme vývar, přilijeme bílé víno, přidáme sůl a bobkový list a přivedeme do varu. Osolená filé v půli přehneme, spojíme špejlí, vložíme do vývaru, zakryjeme pokličkou a mírným varem vaříme do měkka, tj. asi 10 minut. Uvařená filé z vývaru opatrně vyjmeme, upravíme na mísu a ozdobíme zelenou petrželí. Šťávy z udušených filé použijeme k přípravě holandské omáčky, kterou podáváme zvlášť v omáčníku.
Podáváme jako předkrm, jako mezichod anebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory a salát ze syrové zeleniny.
Pro 3 – 6 osob.
Úprava trvá ½ hodiny.
Zanechat komentář