Jazyk mořský pečený s bylinkovým máslem

Poměr: 1,20 kg mořských jazyků (tj. asi 3 ryby po 40 dkg), sůl, mletý pepř, citrónová šťáva, 10 dkg másla, asi 6 dkg hladké mouky, 12 dkg bylinkového másla (viz recept č. 806) a zelená petržel.

Postup: Z mořských jazyků si připravíme filé. Plochou stranou nože je lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v pánvi na rozpáleném másle pečeme asi 5 minut. Upečená filé upravíme na talíř, pokapeme citrónovou šťávou, každou porci obložíme plátkem bylinkového másla a zelenou petrželí ozdobíme. (Jsou-li mořské jazyky malé, pečeme je vcelku.)
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Brambory v různých úpravách a salát ze syrové zeleniny.

Pro 3 – 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>