Poměr: 1,20 kg mořských jazyků (tj. asi 3 ryby po 40 dkg), sůl, mletý pepř, citrónová šťáva, 10 dkg másla, asi 6 dkg hladké mouky, 12 dkg bylinkového másla (viz recept č. 806) a zelená petržel.
Postup: Z mořských jazyků si připravíme filé. Plochou stranou nože je lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v pánvi na rozpáleném másle pečeme asi 5 minut. Upečená filé upravíme na talíř, pokapeme citrónovou šťávou, každou porci obložíme plátkem bylinkového másla a zelenou petrželí ozdobíme. (Jsou-li mořské jazyky malé, pečeme je vcelku.)
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Brambory v různých úpravách a salát ze syrové zeleniny.
Pro 3 – 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář