Poměr: 12 filé z mořského jazyka červeného, sůl, mouka, vejce a strouhaná houska nebo těstíčko na obalení (viz recept č. 916), citrónová šťáva a olej na smažení.
Postup: Filé z mořského jazyka slabě osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce a v rozpáleném oleji do zlatova vysmažíme. Smažená filé upravíme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem a citrónem.
Filé však také můžeme slabě osolit, pokapat citrónovou šťávou, smáčet v těstíčku na smažení a pak v dostatečném množství rozpáleného oleje vysmažit.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory, k obalovanému a smaženému jazyku podáváme studenou švédskou nebo remuládovou omáčku a k jazyku smaženému v těstíčku rajčatovou omáčku.
Pro 3 – 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář