Poměr: 40 dkg rybího masa vařeného nebo pečeného (mohou to být třeba i zbytky z jakýchkoli ryb), 8 dkg másla, 2 žloutky, 35 dkg uvařených a prolisovaných brambor, 3 dkg strouhané housky, sůl, muškátový oříšek a trochu zelené petržele, 2 bílky a 1 vejce, 12 dkg strouhané housky na obalení a sádlo nebo olej na vysmažení.
Postup: V misce utřeme máslo do pěny, k němu přidáme strouhanou housku, žloutky, prolisované nebo nastrouhané vařené brambory a jemně usekané rybí maso zbavené kostiček. Vše osolíme a okořeníme, dobře zamícháme a na vále moukou poprášením upravíme ze směsi malé bochánky (karbanátky). Smáčíme je v rozšlehaných bílcích a vejci, obalíme ve strouhané housce a na pánvi v rozpáleném tuku je vysmažíme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory polité máslem a sypané zelenou petrželí a salát ze syrové zeleniny nebo dušená zelenina apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář