Poměr: 40 dkg čistého rybího masa, 1 žemle, 1/8 litru mléka, 1 dkg másla, 2 vejce, trochu soli, mletého bílého pepře, nastrouhaného muškátového oříšku a zelená petržel.
Postup: Žemli rozčtvrtíme, namočíme asi na půl hodiny do mléka a vymačkanou žemli s rybím masem umeleme na masovém strojku. Do misky dáme máslo a za stálého míchání postupně přidáváme umleté rybí maso se žemlí, sůl, vejce, koření a jemně rozsekanou zelenou petržel. Směs dobře promícháme. Potom lžící namočenou v horké vodě vykrojíme ze směsi noček a na zkoušku zavaříme. Je-li noček příliš tuhý, přidáme ke směsi trochu másla, rozvaří-li se, přidáme trochu strouhané housky. Po zkoušce postavíme směs asi na půl hodiny do chladu. Pak lžící vykrajujeme ze směsi nočky a zaváříme je do vařícího rybího vývaru nebo osolené vody, několik minut je povaříme a pak zakryté pokličkou necháme na okraji plotny chvíli stát; nočky se dovaří. Hotové nočky z vývaru vyjmeme, dáme na mísu, pokapeme máslem a podáváme je hlavně jako přílohu, dále pak jich používáme jako vložky do polévek apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář