Žabí stehýnka pečená

Poměr: 36 párů žabích stehýnek, sůl, mletý bílý pepř, hladká mouka, 12 dkg másla, trochu citrónové šťávy a zelená petržel.

Postup: Stažená a dobře omytá žabí stehýnka osušíme, osolíme, slabě opepříme, obalíme v mouce a v rozpáleném másle po obou stranách rychle upečeme. Upečená z másla vyjmeme a dáme na mísu. Máslo, v kterém se stehýnka pekla, zakapeme citrónovou šťávou, zamícháme do něho jemně rozsekanou zelenou petržel a přelijeme jím opečená žabí stehýnka, upravená na míse.
Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

Příloha: Opečené brambory a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 15 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>