Telecí ledvinky přírodní

Poměr: 75 dkg telecích ledvinek, 6 dkg cibule, 10 – 12 másla, sůl, mletý bílý pepř a citrónová šťáva.

Postup: Z telecích ledvinek odstraníme tuk a blánu, rozpůlíme je a nakrájíme na tenčí plátky. V pánvi rozpustíme máslo, vložíme do něj drobně nakrájenou cibulku, trochu ji zpěníme, pak k ní přidáme nakrájené ledvinky, rychle je při občasném obracení opražíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Hotové ledvinky ihned upravíme na horké talíře nebo do timbálových misek a podáváme.
Poznámka: Ledvinky musíme opražit rychle a krátce; dlouhým tepelným zpracováním ztvrdnou.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Slané rohlíky, topinky, bramborová kaše, dušená rýže.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 15 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>