Poměr: 3 – 4 telecí nožičky, sůl, voda nebo zeleninový vývar (viz recept č. 637) a octový křen.
Postup: Očištěné telecí nožičky uvaříme buď v osolené vodě, nebo v zeleninovém vývaru do měkka. Měkké nožičky vyjmeme z vývaru, vykostíme a hodně horké upravíme na nahřátou mísu, přelijeme trochou horkého vývaru, ozdobíme zelenou petrželí a ihned podáváme. Octový křen přikládáme zvlášť v omáčníku.
Obměna: Místo octového křenu můžeme k vařeným telecím nožičkám podávat i studenou majonézovou nebo bylinkooctovou omáčku.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory přelité rozehřátým máslem a sypané jemně rozsekanou petrželí.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář