Poměr: 75 dkg skopových ledvinek, 6 dkg cibule, 10 dkg másla, sůl, mletý bílý pepř, citrónová šťáva, 12 dkg prorostlé slaniny a vývar.
Postup: Ledvinky zbavíme tuku, odblaníme, rozkrojíme, žilky vyřízneme, opláchneme a osušíme. V pánvi rozpustíme máslo, vložíme do něj drobně nakrájenou cibulku, trochu ji zpěníme, pak k ní přidáme nakrájené a opepřené ledvinky a rychle je po obou stranách opečeme. Potom je osolíme, pokapeme citronovou šťávou a upravíme na horké talíře nebo do timbálových misek. Prorostlou slaninu nakrájíme na tenké plátky a v tuku v němž jsme pekli ledvinky, je prudce opečeme, ledvinky jimi obložíme a přelijeme je připravenou šťávou z opečených ledvinek a slaniny.
Ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Slané rohlíky, chléb, vařené brambory sypané zelenou petrželí, bramborová kaše, dušená rýže.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 15 minut.
Zanechat komentář