Jehněčí maso dušené na kmíně

Poměr: 75 dkg vykostěného jehněčího masa, 6 dkg másla, 8 dkg cibule, stroužek česneku, sůl, asi ½ dkg kmínu, vývar ze zeleniny nebo kostí a asi 5 dkg hladké mouky.

Postup: V kastrole na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a kmín, přidáme jehněčí maso nakrájené na špalíčky, osolíme a po všech stranách rychle opečeme. Potom maso podlijeme vývarem a asi půl hodiny dusíme. Šťávu necháme vysmahnout, maso zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory nebo dušená rýže.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>