Srnčí šašlík

Poměr: 80 dkg vykostěného masa ze srnčí kýty nebo hřbetu, mletý pepř, 2 zrnka jalovce, 10 dkg cibule, lžíce octa, sůl, 8 dkg slaniny.

Postup: Maso ze srnčí kýty odblaníme, omyjeme, nakrájíme na špalíčky asi 4 dkg těžké, trochu je naklepeme, dáme do misky, opepříme a posypeme trochou roztlučeného jalovce, přidáme drobně nakrájenou cibuli, pokapeme octem a zamícháme. Misku zakryjeme a maso necháme 1 den v chladničce marinovat. Před pečením maso osolíme, napícháme na rožňovou jehlu a pečeme nad žhavými uhlíky asi 20 minut, přičemž rožňovou jehlou otáčíme, aby se maso stejnoměrně propeklo.
Nemáme-li otevřený oheň, můžeme šašlík, napíchaný na špejli, péci v pánvi v rozpáleném oleji. V oleji trvá pečení šašlíku asi 10 minut.
Hotový šašlík sejmeme z rožňové jehly, nebo i s jehlou položíme na mísu a prolijeme rozškvařenou slaninou.
Podáváme jako teplý mezichod anebo jako hlavní chod.

Příloha: Dušená rýže nebo opečené brambory a kečup.

Pro 6 osob.

Úprava trvá, mimo dobu potřebnou k odležení, 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>