Poměr: 6 pečených koroptví (viz recept č. 1264), 6 plátků anglické slaniny a 1/16 litru borovičky nebo koňaku. Na pomerančové zelí: 50 dkg kyselého zelí, 8 dkg slaniny, sůl, trochu mletého pepře, 5 dkg cukru, 1/8 litru bílého vína a 3 pomeranče. – 80 dkg bramborové kaše.
Postup: V kastrole rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, k ní přidáme překrájené kyselé zelí, sůl, pepř, cukr a víno a dusíme do poloměkka. K podušenému zelí dáme na kostičky nakrájenou dužninu z pomeranče a společně vše udusíme do měkka. Z bramborové kaše upravíme na teplou mísu podstavec, na něj úhledně rozložíme upečené rozpůlené koroptve, obložíme je plátkem anglické slaniny a vypečenou šťávou přelijeme. Kolem upravených koroptví postavíme košíčky z pomeranče, plněné pomerančovým zelím a ozdobené na másle podušeným plátkem pomeranče. Potom polijeme koroptve nahřátou borovičkou nebo koňakem, zapálíme a neseme hořící na stůl.
Podáváme jako samostatný pokrm ke slavnostnější příležitosti.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář