Husa pečená s rýží a mandarinkami po dánsku

Poměr: 6 porcí mladé pečené husy (nejlépe z prsou), 60 dkg uvařené rýže, sůl, trochu koření kari, citrónové kůry a citrónové šťávy, 1 mandarinka, trochu zelené petržele, 6 dkg pražených slaných mandlí a 1/6 l kečupu.

Postup: Porce husy s křupavou kůžičkou narovnáme do řady na střed nahřáté oválné mísy.
Vařenou horkou rýži osolíme, okořeníme kořením kari a nastrouhanou citrónovou kůrou, zakapeme citrónem a promícháme. Upravenou rýži napěchujeme do naběračky vypláchnuté studenou vodou a pak ji vyklopíme kolem porcí husy na talíř. Na každou polokouli vyklopené rýže dáme dílek mandarinky, vedle něj kápneme trochu kečupu a ozdobíme snítkou zelené petržele. Kolem rýže nasypeme pražené slané mandle.
Šťávu z upečené husy podáváme zvlášť v omáčníku.
Podáváme jako hlavní chod k slavnostnější příležitosti.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>