Brambory zapékané s tlačenkou a kyselím zelím

Poměr: 1 kg vařených brambor, 30 dkg dušeného kyselého zelí (viz recept č. 907) nebo syrového kyselého zelí na drobno pokrájeného, 25 dkg krevní tlačenky, ¼ litru vývaru z kostí nebo hovězího masa, 2 vejce, sůl, 4 dkg másla a 5 dkg strouhané housky.

Postup: Uvařené brambory nakrájíme na plátky. Tlačenku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kastrol nebo ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a pak do ní naklademe vrstvu brambor, vrstvu zelí a vrstvu tlačenky a tak střídavě pokračujeme, až zakončíme vrstvou brambor. Povrch pokrmu pokropíme máslem a po krátkém zapečení zalijeme přisoleným studeným vývarem, v němž jsme rozkvedlali vejce, posypeme strouhanou houskou, pokapeme máslem a dopečeme. Zapékání pokrmu trvá 30 až 45 minut.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>