Poměr: Jako u bramborových knedlíků I. (viz recept č. 1346), dále pak ¼ kg vařeného uzeného masa nebo salámu, 2 dkg sádla, 3 dkg cibule a 4 dkg prosáté mouky.
Úprava náplně: Maso nahrubo umeleme na strojku, přidáme k němu drobně nakrájenou a na sádle osmaženou cibuli, nastrouhanou housku a dobře promícháme.
Postup: Bramborové těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku asi 1 ½ cm silnou, rozkrájíme ji na čtverce a straně asi 5 ½ cm, naplníme je masitou nádivkou, zakulatíme a v osolené vařící vodě je vaříme asi 10 minut.
Hotové knedlíky omastíme rozehřátým sádlem.
Obměna: Bramborové knedlíky můžeme plnit místo masitou náplní i studenými škvarky.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Dušené kyselé zelí nebo salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář