Čevapčiči

Poměr: 20 dkg hovězího masa (může to být ze svíčkové, z roštěnce nebo z květové špičky), 20 dkg vepřového masa libového (z plecka nebo z kýty), 30 dkg skopového masa libového (nejlépe z kýty), 10 dkg cibule, stroužek česneku, sůl, trochu mletého pepře a sladké papriky a 10 dkg sádla nebo oleje na pečení.

Postup: Maso omyjeme a jemně nasekáme nebo na strojku umeleme. Umleté maso dáme do mísy, přidáme sůl a koření, popř. jemně usekanou cibuli a utřený česnek a směs dobře prohněteme. Z připravené směsi vyválíme váleček, z kterého nakrájíme kousky a z nich na prkénku poprášeném moukou utvoříme menší šišky, asi na prst silné. Šišky neboli čevapčiči pak pečeme na rozpáleném roštu, přičemž je občas potíráme sádlem nebo olejem, anebo je pečeme v pánvi na rozpáleném tuku do zlatohněda. Pečení čevapčiči nemá trvat déle než 8 minut. Pečeme-li je déle, nejsou šťavnaté. Na jednu porci počítáme 4 kusy čevapčiči. Upečené čevapčiči upravíme na talíře a obložíme drobně nakrájenou cibulkou a hladkou hořčicí, kterou dáme do obroučku z cibule, ozdobíme vějířkem z kyselé okurky a zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, slaný rohlík, opečené brambory, míchaná zelenina vařená na kyselo apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>