Poměr: 35 dkg těstovinových kolínek, 3 litry vody, 3 dkg soli, 20 dkg pórku, 20 dkg mrkve, po jednom červeném, zeleném a žlutém paprikovém lusku, 20 dkg sterilovaného zeleného hrášku, 8 dkg oleje nebo másla, asi ¼ litru vývaru.
Postup: Kolínka uvaříme v osolené vodě do měkka. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. V kastrole rozpálíme tuk, vložíme do něj nakrájenou zeleninu, zakryjeme pokličkou a udusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme zeleninu při dušení trochou vývaru. K měkké zelenině přidáme sterilovaný hrášek a uvařená kolínka, vše promícháme a dobře prohřejeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Nastrouhaný ementál, nebo parmazán a salát z rajčat.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář