Poměr: 45 dkg špaget, 4 l vody, 5 dkg soli, 8 dkg oleje, 4 dkg strouhané cibule, 10 až 15 dkg protlaku z rajčat, trochu mleté sladké papriky nebo bílého pepře, 1/16 litru vývaru z kostí nebo vody a 10 dkg nastrouhaného ementálu nebo parmazánu.
Postup: Špagety vcelku vložíme do vařící osolené vody a za občasného zamíchání je uvaříme do měkka. To trvá 15 až 20 minut. Uvařené scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme dobře odkapat. V kastrole na rozpáleném oleji zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme k ní protlak z rajčat, osolíme, opaprikujeme nebo opepříme, podlijeme vývarem nebo vodou a asi 5 minut podusíme. K tomuto základu pak přidáme uvařené špagety a nastrouhaný sýr, promícháme a ještě krátce prohřejeme. Hotové špagety upravíme na talíře nebo do timbálových misek a ozdobíme zelenou petrželí.
Obměna: K zpěněné cibuli můžeme také přidat stroužek utřeného česneku.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář