Rizoto s houbami

Poměr: 80 dkg vařené nebo dušené rýže, 6 dkg sádla, 4 dkg cibule, sladká paprika, kmín, sůl, 25 dkg žampiónů, hříbků nebo houbové směsi, vývar nebo voda a 3 dkg nastrouhaného ementálu.

Postup: V kastrolu na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, k ní přidáme sladkou papriku, očištěné a na větší kousky pokrájené houby, osolíme, okmínujeme a asi 4 minuty podusíme. Do toho vložíme uvařenou nebo udušenou rýži, podlijeme nepatrně vývarem a ještě krátce podusíme.
Upravenou rýži posypeme nastrouhaným sýrem.
Podáváme jako samostatný pokrm s rajčatovou, maďarskou nebo zeleninovou omáčkou, anebo jako přílohu k dušeným a pečeným masům.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>