Poměr: 35 dkg makarónů nebo makaronetek, 3 litry vody, 3 dkg soli, 5 dkg másla na promaštění těstovin, 25 dkg šunky nebo vařeného uzeného masa, 2 dl kyselé smetany, 2 vejce, 4 dkg parmazánu nebo ementálu, 3 dkg strouhané housky a 3 dkg másla na pokapání. Trochu tuku a strouhané housky na vymazání a vysypání ohnivzdorné misky.
Postup: Uvařené, scezené a studenou vodou prolité makaróny promastíme máslem a pak je promícháme s umletou šunkou nebo uzeným masem. Připravené makaróny, naplníme do máslem vymazané a strouhanou houskou vysypané ohnivzdorné misky nebo kastrolu. Ve smetaně rozkvedláme vejce, osolíme, nalijeme na makaróny, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhanou houskou, pokapeme máslem a v horké troubě asi 15 minut zapékáme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář